Ingrediente
Blat
:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 9 linguri faina
- praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
Crema:
- 700 ml smantana LaDorna la galetuta
- 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
- o filola esenta de rom
- un intaritor de frisca
- Stafide si esenta de rom
Sirop
:
- o cana cu apa
- 2 pliculete zahar vanilat cu rom
- esenta de rom de la stafide
Decor:
Mod de preparare
Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala.
Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.
Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.
Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.
Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput
Pentru decor am topit 100 g ciocolata alba si am modelat din ea litere pe care le-am ajezat pe o bucata de hartie de copt si am bagat la congelator dupa ce s-au inatrit le-am asezat pe tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|