Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)

Postat de Adinacarla in Torturi
27 Ian 2010 | 9716 vizualizari
Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)

Mi-a placut enorm tortul asta si va ocupa locul principal printre toate dulciurile facute de mine pana acum. Multumesc Oana http://www.bucataras.ro/retete/45/tort_cu_ciocolata_rom_si_stafide.html

Ingrediente

   Blat :
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
       Crema:
  • 700 ml smantana  LaDorna la galetuta
  • 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
  • o filola esenta de rom
  • un intaritor de frisca
  • Stafide si esenta de rom
        Sirop :
  • o cana cu apa
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom
  • esenta de rom de la stafide
        Decor:
  • o ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala.

Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.

Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.

Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.

Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput

 

Pentru decor am topit 100 g ciocolata alba si am modelat din ea litere pe care le-am ajezat pe o bucata de hartie de copt si am bagat la congelator dupa ce s-au inatrit le-am asezat pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu visine si ciocolata

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Foret Noire

Postat de comanligia

Foret Noire

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2010, 19:33
hmm, arata bine feliuta !
la 27.01.2010, 21:52
Ma bucur ca ti-a placut tortul, dar musai sa faci pandispanul cu suc de portocale
la 27.01.2010, 22:49
Sa incerci sa pui stafidele de la inceput in rom . Vor avea un gust mai pronuntat, pentru ca se vor hidrata de la inceput cu esenta de rom.
Numai bine!
la 27.01.2010, 23:21
Oana am sa incerc sigur si pandispanu cu suc de portocale.
LLAAVVIINNIIAA multumesc pentru idee.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking