Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~

Postat de postavaru in Torturi
29 Dec 2010 | 8257 vizualizari
Tort cu ciocolata si nuca  ~nr. 100~

Si am ajuns la reteta cu numarul 100!!! Este un tort inspirat tot de la Miha (sper ca v-ati obisnuit intre timp:)) si face parte din categoria "torturi cadou". Nu am fotografie cu sectiune, dar dupa gustul de la "lins" castroane va asigur ca a fost foarte bun.

Ingrediente

  • Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • 15 ml esenta de rom
  • Blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blatul de cacao:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema.

Adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, iar apoi esenta de rom.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie si se copt si dam la cuptor 25-30 de minute, la foc mediu.

Dupa ce s-a copt, scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca iar apoi il taiem in doua.

Blatul de nuca:

Procedam la fel ca la blatul de cacao, iar la sfarsit adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe mergini. Blatul va fi unul subtire.

Se scoate pe gratar, dupa coacere, si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba.

Se de deoparte, se omogenizeaza si se da la rece pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit se adauga esenta de rom si se mixeaza pana devine o crema pufoasa.

Glazura:

Se pun toate ingredientele pe foc mic si amestecam pana se topeste ciocolata. dam deoparte si lasam sa se raceasca putin, pana capata consistenta unei smantani mai groase.

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand ca sa se topeasca tot caramelul. Cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Asamblarea:

Se pune pe un platou un blat cu cacao, se insiropeaza putin si se acopera cu jumatate din crema. Punem blatul de nuca, putin insiropat si cealalta jumatate de crema (am pastrat o lingura de crema pentru ornat). Acoperim tortul cu al doilea blat de cacao insiropat si dam la rece.

Pe tortul rece se intinde glazura, incepand din mijloc. Intindem glazura si pe marginile tortului.

Eu am ornat marginea tortului cu nuca macinata si am dat la rece sa se intareasca. Apoi am ornat cu frisca si o lingura de crema amestecata cu frisca batuta.

Originalul il gasiti aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune intr-o craticioara, se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de panacris

Desert cheesecake cu capsuni

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2010, 17:46
Am revenit cu o fotografie cu sectiunea
la 29.12.2010, 18:33
Partyyyyyy Felicitari si la cat mai multe retete.ma intorc sa pun furculitele Anca arata megafantastic
la 29.12.2010, 18:34
Multumesc Cris
la 29.12.2010, 18:35
Felicitari pentru 100.
Iti doresc mult spor in continuare, sa le prepari pe toate cele 700. ma bucur ca sunt sursa ta de inspiratie.
la 29.12.2010, 18:36
m-am reintors pentru furculite si o felie maaaaaaare de tort

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking