Tort cu ciocolata si visine

Postat de Dea_Dea in Torturi
27 Mar 2013 | 4748 vizualizari
Tort cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • CREMA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 150 ml frisca batuta
  • o punga cu visine congelate (400gr)
  • SIROP:
  • 200 ml apa ,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de rom
  • GLAZURA (GANACHE DE CIOCOLATA):
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • DECOR Royal Incing(glazura regala) :
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 250 gr zahar pudra

Mod de preparare

BLAT:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la racit si se taie in doua (adica 2 taieturi)

CREMA:

Visinile se pun la scurs. Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte, se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 minute). Se lasa la rece, cand este rece se amesteca cu visinile,  apoi cu frisca batuta .

SIROP:

Se pune apa la fiert cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga esenta de rom

GLAZURA:

Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte, se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 minute). Se lasa la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul.

GLAZURA REGALA:

Se pune albusul intr-un castron, se pun 2 linguri de zahar pudra si cativa stopi de zeama de lamaie, se mixeaza bine, apoi se adauga iarasi zahar, zeama de lamaie si tot asa pana cand compozitia nu mai cade de pe paletele mixerului.

Se insiropeaza o parte din blat, se pune crema, apoi iarasi blat insiropat, apoi crema si ultima parte de blat insiropat. Se imbraca in glazura de ciocolata si se orneaza cu glazura regala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2013, 10:02
super tortul
la 27.03.2013, 10:07
la 27.03.2013, 10:23
la 27.03.2013, 10:56
Fain tortul si daca e cu ciocolata e pe gustul meu .
la 27.03.2013, 11:04
Delia cu ciocolata este

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking