Tort cu ciocolata -Tuxedo

Postat de andaoana in Torturi
10 Feb 2015 | 5535 vizualizari
Tort cu ciocolata -Tuxedo

Acest tort are un blat foarte bun si care merge de minune impreuna cu ganchul de ciocolata alba si neagra. Eu am folosit o ciocolata cu 50% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte. Mi-a iesit un tort delicios, dar la capitolul decor offff nu stiu cand voi avea mai muta rabdare sa il fac frumos de tot. Mai trebuie sa va spun ca este expirat dar nu am avut timp si chef sa scriu reteta .

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bocarbonat sodiu
  • 100 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 125 ml cafea
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • Pentru imbracat tortul:
  • 150 gr ciocolata
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Blat:

Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o sa incercati sa il taiati cald nu prea veti reusi , este un blat care se taie destul de greu. Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: fainaĂpraf de coptĂbicarbonat de sodiuĂcacaoĂzahar. In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiulĂcafeaĂouaĂiaurt(sau lapte batut) . Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine . Turnam in tavile de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute) .

Lasam sa se raceasca bine .

Cremele se pregatesc amandou in acelasi mod

Topim ciocolata cu frisca pe foc mic amestecand pana cand este dizolvata toata ciocolata. Se poate pune si pe bain marin , dar eu o fac de obicei direct pe ochi avand grija sa nu fiarba si sa nu se prinda. Lasati sa se raceasca bine de tot ( se poate pune in congelator pentru 15 minute) Cand este rece o batem cu mixerul la viteza cea mai mare pana cand devine spumoasa si ferma. Procedam la fel si cu ciocolata alba.

Asamblare tortului:

Peste primul blat asezam crema de ciocolata neagra , nivelam si dam putin la frigider . Peste punem crema de ciocolata alba , nivelam si din nou la frigider pentru aproximativ 30 minute. Deasupra punem celalalt blat (sau o jumate) si il punem din nou la frigider pana facem glazura sau putem opta pentru al imbraca intr-o parte din crema de ciocolata neagra , asta ramane la alegerea voastra. Topim ciocolata cu frisca pe foc mic pana cand se topeste toata si se omogenizeaza frumos. Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort . Eu nu am mai facut glazura , am lasat o parte din crema de ciocolata si l-am imbracat in crema, deasupra am presarat fulgi de migdale, faina de migdale si cateva bombonici .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata -Tuxedo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Postat de diaconta

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2015, 13:42
la 10.02.2015, 13:48
Umbla ciocolata libera,zau asa,sa o prinda cineva...
la 10.02.2015, 13:51
la 10.02.2015, 13:51
cata ciucalata) nu imi place ))) )
la 10.02.2015, 13:54
O nebunie de tort!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking