Tort cu ciocolata -Tuxedo

Postat de andaoana in Torturi
10 Feb 2015 | 5548 vizualizari
Tort cu ciocolata -Tuxedo

Acest tort are un blat foarte bun si care merge de minune impreuna cu ganchul de ciocolata alba si neagra. Eu am folosit o ciocolata cu 50% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte. Mi-a iesit un tort delicios, dar la capitolul decor offff nu stiu cand voi avea mai muta rabdare sa il fac frumos de tot. Mai trebuie sa va spun ca este expirat dar nu am avut timp si chef sa scriu reteta .

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bocarbonat sodiu
  • 100 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 125 ml cafea
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • Pentru imbracat tortul:
  • 150 gr ciocolata
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Blat:

Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o sa incercati sa il taiati cald nu prea veti reusi , este un blat care se taie destul de greu. Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: fainaĂpraf de coptĂbicarbonat de sodiuĂcacaoĂzahar. In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiulĂcafeaĂouaĂiaurt(sau lapte batut) . Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine . Turnam in tavile de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute) .

Lasam sa se raceasca bine .

Cremele se pregatesc amandou in acelasi mod

Topim ciocolata cu frisca pe foc mic amestecand pana cand este dizolvata toata ciocolata. Se poate pune si pe bain marin , dar eu o fac de obicei direct pe ochi avand grija sa nu fiarba si sa nu se prinda. Lasati sa se raceasca bine de tot ( se poate pune in congelator pentru 15 minute) Cand este rece o batem cu mixerul la viteza cea mai mare pana cand devine spumoasa si ferma. Procedam la fel si cu ciocolata alba.

Asamblare tortului:

Peste primul blat asezam crema de ciocolata neagra , nivelam si dam putin la frigider . Peste punem crema de ciocolata alba , nivelam si din nou la frigider pentru aproximativ 30 minute. Deasupra punem celalalt blat (sau o jumate) si il punem din nou la frigider pana facem glazura sau putem opta pentru al imbraca intr-o parte din crema de ciocolata neagra , asta ramane la alegerea voastra. Topim ciocolata cu frisca pe foc mic pana cand se topeste toata si se omogenizeaza frumos. Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort . Eu nu am mai facut glazura , am lasat o parte din crema de ciocolata si l-am imbracat in crema, deasupra am presarat fulgi de migdale, faina de migdale si cateva bombonici .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata -Tuxedo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Blatul: Intr-un bol se omogenizeaza ingredientele uscate (faina, sare, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu). Separat se mixeaza bine ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara. Pui 15 linguri de zahar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2015, 13:42
la 10.02.2015, 13:48
Umbla ciocolata libera,zau asa,sa o prinda cineva...
la 10.02.2015, 13:51
la 10.02.2015, 13:51
cata ciucalata) nu imi place ))) )
la 10.02.2015, 13:54
O nebunie de tort!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking