Ingrediente
- Pt. blat:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 5 lg zahar
- 8 lg nuca de cocos verde
- 2 lg faina
- coaja rasa de portocale
- Pt. crema:
- un compot de ananas
- 3 lg zahar
- 1 plic gelatina granulata
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Intr-o forma rotunda de silicon tapetata cu unt, am turnat jumatate din compozitie si am dat la cuptorul preincins la 180 de grade pentru cca 15 minute (sa treaca testul scobitorii). Scoatem blatul, il punem la racit pe un gratar si procedam la fel si cu cealalata jumatate din compozitie.
Crema: Se scurge ananasul de sirop. Bucatile de ananas se pun la robot si se maruntesc. Intre timp gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa. Sucul de la compot se pune la foc impreuna cu zaharul si se incalzeste atat cat sa se topeasca zaharul. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet. Se toarna siropul peste ananasul din robot, mixand pt cateva secunde. Se lasa la racit. Se bate frisca dupa care se omogenizeaza putin cate putin impreuna cu ananasul.
Asamblare: Se ia un blat si se aseaza pe un platou. Se pune un strat de crema, apoi al doilea blat si inca un strat de crema. Se orneaza deasupra cu nuca de cocos verde si cateva moate de crema. Se da la rece pentru cateva ore!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cocos si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|