Ingrediente
- Blat:
- -4 oua
- -6 linguri zahar
- -2 linguri ulei
- -1 lingura apa
- -5 linguri faina
- -2 linguri cacao
- -1 praf de copt
- Sirop:
- -100 ml apa
- -2 linguri zahar
- -esenta de rom
- Ganache de ciocolata:
- -250 ml frisca
- -100 g ciocolata amaruie
- -visine din visinata
- Crema caramel:
- -150 ml frisca
- -150 g dulce de leche
- -80 g nuci prajite
- Bordura de ciocolata:
- -150 g ciocolata amaruie
- -50 g ciocolata alba
- -50 g ciocolata pentru inimioare
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, se taie in 3 foi (pe cat se poate egale :) ). Se insiropeaza fiecare foaie.
Ganache de ciocolata: Se topeste ciocolata in frisca, se lasa la frigider minim 2 ore dupa care se bate cu mixerul. Se adauga visine din visinata.
Crema caramel: Se bate frisca, se adauga dulce de leche si se bate pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga nuci prajite.
Peste prima foaie se pune jumatate din crema ganache de ciocolata amestecata cu visine din visinata. Apoi a doua foaie, crema caramel, a treia foaie si restul de ganache.
Se imbraca tortul in bordura de ciocolata, deasupra se presara aschii de ciocolata si se infig din loc in loc inimioare de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|