Ingrediente
- 7 oua
- 7 linguri faina
- 100 g zahar
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- CREMA
- 350 ml smantana pentru frisca
- 2 banane
- 200 g zahar
- DECOR
- frisca
- 1 banana
Mod de preparare
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dam drumul la cuptor.
BLAT-Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, adaugam faina, coaja de la o lamaie data prin razatoare. Amestecam usor, apoi compozitia o turnam in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in 3
CREMA-mixam smantana cu zaharul. Bananele le pisam cu blenderul si adaugam frisca, apoi omogenizam
ASAMBLARE-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam jumatate din crema-foaie-insiropam-crema ramasa-foaie- insiropam-adaugam frisca si ornam cu banane
Eu am amestecat 3 linguri de frisca cu 2 linguri de cocos rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|