Tort cu cremă de brânză de vaci

Postat de anomisana in Torturi
24 Iun 2012 | 6343 vizualizari
Tort cu cremă de brânză de vaci

De data asta mi-am propus sa incerc o combinaţie cu căpşuni, piersici şi brânză de vaci. Căpşunile le-am pus în blat, cu brânza am făcut cremă iar piersicile le-am tăiat bucăţi şi le-am pus în cremă. La decor m-am jucat cu pastă de zahăr care îmi iese din ce în ce mai bine şi mai uşor şi cu ''noile mele jucării'', achiziţionate de curând.

Ingrediente

  • Blat
  • 2 ouă
  • 400 g căpşuni
  • 200 g zahăr
  • 350 g făină
  • 200 g kefir
  • 3/4 cup ulei
  • 1 fiolă esenţă vanilie
  • 1 tsp praf de copt
  • 1 tsp bicarbonat
  • 1 tbsp oţet
  • Cremă
  • 200 g frişcă lichidă
  • 150 g ciocolată albă
  • 1 kg piersici
  • 250 g frişcă
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 200 g kefir
  • 20 g gelatină
  • Ganache pentru acoperit tortul
  • 180 g ciocolată albă
  • 90 g frişcă lichidă

Mod de preparare

Pentru blat am pasat mai întâi căpşunile în blender. Într-un bol încăpător am bătut bine ouăle, apoi am adăugat zahărul, continuând să mixez până s-a încorporat şi aproape topit zahărul. Am adăugat piureul de căpşune, apoi uleiul, continuând să mixez. Am adăugat făina cernută în care am amestecat praful de copt, alternând cu kefir, începând şi terminând cu făină. Am adăugat esenţa de vanilie, apoi bicarbonatul stins în lingura de oţet. Pentru că nu-mi place să tai foile după coacere, eu împart aluatul în părţi egale şi coc foile pe rând câte una. De data asta am făcut 4 foi în tava de 26 cm. Le-am copt cam 15-20 minute pe fiecare, până la proba cu scobitoarea. Până s-au răcit foile, m-am ocupat de cremă.

Pentru cremă, prima operaţie a fost prepararea ganashului de ciocolată albă. Am topit 150 g ciocolată în 200 g frişcă lichidă, pe foc, fără să fiarbă, apoi am răcit forţat până a scăzut temperatura şi am pus vasul în congelator să se răcească mai repede. Am făcut un sirop din apă şi zahăr, puse la ochi, cred că vreo 500 ml apă şi 250 g zahăr. În acest sirop am opărit piersicile, iar când s-au răcit le-am curăţat de coajă şi sâmburi şi le-am tăiat cubuleţe. Până s-au răcit ganashul şi piersicile, am bătut spumă 250 g frişcă, în alt bol am mixat brânza de vaci cu kefirul. Peste compoziţia de brânză şi kefir am adăugat ganashul răcit şi mixat până s-a făcut fin şi cremos, apoi am adăugat gelatina înmuiată în 100 ml apă şi încălzită la microunde până la dizolvare, fără să fiarbă. Am adăugat frişca bătută şi cubuleţele de piersici.

Pentru asamblare am pus o foaie de tort pe fundul tăvii în care am copt iar în jurul ei am pus un inel detaşabil. Am însiropat cu sirop rămas de la opărirea piersicilor, apoi am pus un strat generos de cremă, altă foaie de blat şi tot aşa, ultima fiind o foaie de blat, însiropată şi ea, dar mai puţin. Am dat la rece peste noapte. 

Din 180 g ciocolată albă şi 90 g frişcă am făcut ganache, pe care l-am răcit peste nopate în frigider. Cu el am îmbrăcat a doua zi tortul, iar deasupra am pus pastă de zahăr şi decorul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de mirela0911

Desert tort cu morcovi si nuca

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2012, 16:20
ce frumos este!
la 24.06.2012, 16:48
la 24.06.2012, 18:47
foarte bun
la 24.06.2012, 18:51
Imi plac enorm decorurile ce le faci..iar tortul delicios!!
la 24.06.2012, 19:30
Foarte frumos!
Cu siguranta si delicios...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking