Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational

Postat de Dea_Dea in Torturi
13 Iun 2013 | 4406 vizualizari
Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational

Pentru ca este si sarbatoare si am avut onoarea de a deveni BUCATARAS SENZATIONAL , va invit la un rasfat dulce :)

Ingrediente

  • BLAT :
  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 400 gr branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr cirese amare fara sambure
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • ORNAT :
  • Frisca si ciocolata alba

Mod de preparare

BLAT:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se pune cacaoa, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (24 cm) unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA:

Branza cu esenta de vanilie si zaharul se pune la blender, se  face pasta. Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj. Frisca se bate. Ciresele se curata de os. Gelatina se pune peste branza, se omogenizeaza, se adauga frisca, se amesteca iar la final ciresele si se amesteca din nou.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

GLAZURA:

200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de rom. In castron se pune amidonul si cacaoa si se dizolva cu 50 ml lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Asamblare:

Se taie blatul in doua, se pune o parte in tava in care s-a copt , se insiropeaza , se pune crema , iar deasupra partea cealalta de blat insiropat. Se da la frigider pana facem glazura. Apoi se scoate si se toarna glazura calduta si se da la frigider iarasi 30 min -1 ora.

POFTA BUNA!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat

Postat de merisor67

Tort de mere  umplute cu gem, nuca  si rahat

Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de  26...

Citeste continuarea

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2013, 18:25
Felicitari Senzationalo! Tortul e super!
la 13.06.2013, 18:27
Daria multumesc draga mea
la 13.06.2013, 18:30
Bravo ! Ti-am zis ca-i mic,nu ne ajunge nici pe o masea.....
la 13.06.2013, 18:33
la 13.06.2013, 18:34

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking