Tort cu crema de branza si jeleu de portocale

Postat de Dea_Dea in Torturi
21 Mar 2013 | 3222 vizualizari
Tort cu crema de branza si jeleu de portocale

Un tort fresh !!

Ingrediente

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura unt topit
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • jumate de plic praf de copt
  • CREMA:
  • 250 gr. crema de branza
  • 150 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml suc de portocale,
  • 4 linguri zahar
  • JELEU:
  • 700 ml suc de portocale
  • 2 budinci de vanilie
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

 Sii...

BLAT:

Ouale , zaharul si sarea se bat bine cu mixerul( cam 10 min.), se adauga esenta de vanilie si untul topit. Apoi se incorporeaza faina, amidonul,si praful de copt care au fost amestecate in prealabil. Se coace in tava cu diametrul de 28, unsa cu margarina timp de 40-50 min la foc potrivit.

Tortul l-am asamblat in tava cu pereti detasabila

CREMA:

Se mixeaza  branza, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se prepara gelatina, se bate frisca. Gelatina se toarna peste compozitia cu branza omogenizand apoi se adauga frisca batuta , se amesteca bine si se pune peste blat  si se da la frigider.

SIROP: 

Se pune sucul cu zaharul la fiert , pana se topeste zaharul. Se raceste si se insiropeaza blatul.

JELEU:

Budinca , zaharul si 100 ml de suc de portocale se pun in castron si se amesteca cu telul . Celalalt suc ramas se pune la fiert, cand fierbe se toarna budinca, se lasa pana se ingroasa putin, Se pune la racit pana devine caldut, apoi se toarna peste branza, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Postat de Dea_Dea

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

BLATUL: Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina,...

Citeste continuarea

Tort de portocale

Postat de cristinne

Tort de portocale

Blatul: Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2013, 17:49
prima venita prima servita
la 21.03.2013, 17:55
Arata foarte bine!!!
la 21.03.2013, 17:58
Any , corect !
la 21.03.2013, 17:59
Cristeena Multumesc!
la 21.03.2013, 18:22

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking