Ingrediente
- BLAT:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 1 praf de sare
- esenta de vanilie
- 1 lingura unt topit
- 5 linguri de faina
- 2 linguri amidon
- jumate de plic praf de copt
- CREMA:
- 250 gr. crema de branza
- 150 gr iaurt
- 4 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 1 plic gelatina
- 200 ml frisca lichida
- SIROP:
- 200 ml suc de portocale,
- 4 linguri zahar
- JELEU:
- 700 ml suc de portocale
- 2 budinci de vanilie
- 4 linguri zahar
Mod de preparare
Sii...
BLAT:
Ouale , zaharul si sarea se bat bine cu mixerul( cam 10 min.), se adauga esenta de vanilie si untul topit. Apoi se incorporeaza faina, amidonul,si praful de copt care au fost amestecate in prealabil. Se coace in tava cu diametrul de 28, unsa cu margarina timp de 40-50 min la foc potrivit.
Tortul l-am asamblat in tava cu pereti detasabila
CREMA:
Se mixeaza branza, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se prepara gelatina, se bate frisca. Gelatina se toarna peste compozitia cu branza omogenizand apoi se adauga frisca batuta , se amesteca bine si se pune peste blat si se da la frigider.
SIROP:
Se pune sucul cu zaharul la fiert , pana se topeste zaharul. Se raceste si se insiropeaza blatul.
JELEU:
Budinca , zaharul si 100 ml de suc de portocale se pun in castron si se amesteca cu telul . Celalalt suc ramas se pune la fiert, cand fierbe se toarna budinca, se lasa pana se ingroasa putin, Se pune la racit pana devine caldut, apoi se toarna peste branza, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|