Tort cu crema de cacao

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
4 Mai 2010 | 8134 vizualizari
Tort cu crema de cacao

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 12 linguri zahar
  • 12-13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

blatul:

albusurile se bat spuma.peste spuma de albusuri se pun 6 linguri de apa fierbinte,api zaharul treptat si se bate in continuare pana albusurile nu mai curg din lighean.

peste spuma de albusuri se pun galbenusurile rand pe rand si se mixeaza,apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la urma faina treptat.

se ia o tava rotunda de tort,se tapeteaza cu putina margarina,se pune hartie de copt,se toarna compozitia si se da in cuptorul incins pana ce blatul este copt.(se face testul cu scobitoarea).

cand e gata se scoate si se lasa la racit.

intre timp preparam crema:

galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pe baie de aburi pana ce acestea se ingroasa.

separat untul se mixeaza pana devine o pasta.

cand crema de galbenusuri este putin calduta ,se adauga untul spuma si se amesteca pana crema se raceste de tot.

la urma se adauga lichiorul de ciocolata,esenta de rom si cacaoa.

blatul se taie in trei si incepe sa se monteze.

un rand de blat,crema,blat ,crema,blat si crema pe deasupra.(blatul il insiropati putin....faceti un sirop din apa,zahar,1 esenta rom).

pe laterale se pune frisca si se orneaza dupa bunul plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2010, 15:45
super rocsi ,as pune 10 furcu dar nu ma lasa deocamdata ,dar revin cu siguranta ,e super dara sant prima primesc si eu ?
la 04.05.2010, 15:47
eu mai insirpoez cu zahar ars ,arzi cate-va linguri de zahar si apoi pui putina apa,i da o aroma buna de la caramel
la 04.05.2010, 15:52
rocsi pe cine ai sarbatorit?LA MULTI ANI indiferent pentru cine a fost
la 04.05.2010, 15:55
cu siguranta iese bun cu zahar ars...de obicei insiropam cu zeama de compot eu....pai e din ianuarie tortul facut de la ziua iubitului meu...multumesc oricum de urari si de furculite...primesti ceva nu am tort dar o sa fac eu ceva bun pentru tine special
la 04.05.2010, 16:39
si pt mine ceva special.altfel o pun pe ionix sa te bata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking