Ingrediente
- Pentru blat de vanilie:
- - 4 oua
- - 150 g zahar
- - 2-3 pliculete zahar vanilinat
- - in jur de 200 g. faina
- - 2 lingurite praf de copt
- Pentru blat de cacao:
- - 4 oua
- - 150 g zahar
- - esenta de rom
- - circa 200 g faina
- - 2 lingurite praf de copt
- - 3-4 linguri cu cacao
- Pentru crema de cafea:
- - 800 ml lapte dulce
- - 8 galbenusuri
- - 400 g unt gras la temperatura camerei
- - 5-6 linguri cu ness
- - doua linguri cu cacao
- - o fiola esenta de rom
- - 300 g zahar
- - circa 150 g faina.
Pentru insiropare:
- Facem o cana cu cafea puternica, fata zat, amestecata cu 3-4 linguri cu whisky
pentru ornare:
- - Frisca
- - seashells chocolate
- - bombonele de ciocolata cu stafide
Mod de preparare
Preparare blat de vanilie:
Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua. Incorporam bine amestecand de jos in sus. Aluatul se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand. Se baga in cuptorul preincalzit. Se coace circa 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Se dau blaturile la racit.
Preparare blaturi de cacao:
Efectuam aceleasi etape ca si la cel de vanilie doar ca la sfarsit incorporam cacaoa si esenta de rom in compozitie. Tot doua foi de blat coacem.
Preparare crema de cafea:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se topeste zaharul. Se adauga treptat faina si apoi laptele la temperatura camerei. Se pune totul la bain-marie pana se ingroasa. Dupa ce e gata se da la racit. Intre timp, amestecam untul cu lingurile de ness si cacao. Cand compozitia cu lapte s-a racit, o turnam usor peste unt. Incorporam bine si apoi adaugam esenta de rom. Se amesteca bine si apoi se da la rece. Crema se imparte in 4 parti egale.
Asamblare tort:
Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea-Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea- frisca- bombonele de ciococalat. Se pune la rece si se serveste a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|