Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de :
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 8 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de cacao
- Pentru crema
- 500 ml frisca
- 400 gr capsuni
- 1 plic de gelatina
- Sirop
- 200 gr zahar
- 300 ml apa
Mod de preparare
Preparam blatul:
Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu.
Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).
Crema:
Mixam capsunile ,mixam si frisca ,apoi incorporam capsunile mixate.
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa ,apoi o dam la microunde 2 secunde.
Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.
Siropul:
Clocotim 2 minute apa cu zaharul ,dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)
Asamblam si ornam dupa preferinte !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|