Tort cu crema de ciocolata

Postat de claudiamihaela in Torturi
4 Feb 2014 | 6448 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri apa fierbinte,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci date prin masina,
  • zahar vanilat,
  • 1 cana si jumatate de faina (mai mult sau mai putin - sa iasa o compozitie consistenta).
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (dr.Oetker),
  • 500 ml lapte
  • 200 g nuci date prin masina
  • Pentru decorarea tortului:
  • 1 plic crema de ciocolata (dr.Oetker),
  • 250 ml lapte,
  • frisca lichida,
  • decoratiuni prajituri

Mod de preparare

Pentru blat: am separat albusul de galbenus. Galbenusurile se mixeaza cu 10 linguri de apa fierbinte si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apoi se incorporeaza galbenusurile in ele. Dupa aceasta operatiune se pun nucile si  faina (amestecata cu praful de copt) treptat, amestecandu-se cu o spatula de lemn (nu cu mixerul). Cand aluatul este consistent (sa nu curga, dar nci sa fie foarte tare) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de aprox 35x26 cm. Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu (se verifica cu scobitoarea).

Blatul se insiropeaza (dupa ce s-a racit) cu sirop facut din apa +zahar+esenta de rom si coji de portocala.

Pentru crema dintre foile de blat am preparat crema cu gust de trufe si rom dupa instructiuni + 200g nuci date prin masina

Tortul l-am decorat cu crema simpla de ciocolata, preparata dupa instructiuni.

Cu frisca batuta si decoratiunile de ciocolata  am decorat exteriorul blatului.(se orneaza dupa imaginatia fiecaruia)

Florile( comestibile) folosite le-am avut de la un cofetar profesionist.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 11:10
la 04.02.2014, 11:20
buun
la 04.02.2014, 11:53
la 04.02.2014, 11:58
la 04.02.2014, 11:59

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking