Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie

Postat de petruta_ionela84 in Torturi
20 Apr 2013 | 5080 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pt crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 300 g smantana
  • aprox 50 g zahar
  • Pt crema de vanilie
  • 300 g lapte
  • 2 oua
  • 1plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri amidon
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta. Separat se bat galbenusurile, apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor, praful de copt si vanilia.

Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos (aprox20 min), dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza

Pt crema de ciocolata: Ciocolata se pune impreuna cu smatana intr-o cratita, pe foc mic amestecand din cand in cand pana ce ciocolata se topeste. Spre sfarsit se adauga zaharul, se ia de pe foc si se amesteca pana ce compzitia devine omogena si lucioasa. Se lasa sa se raceasca 1 h pana ce se intareste indeajuns pt a fi intinsa

Pt crema de vanilie: galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, amidonul si jumatate din cantitatea de lapte restul de lapte se pune la fiert, dupa ce a fiert se adauga galbenusurile in fir subtire amestecand incontinuu se lasa sa se raceasca

Foile se umplu cu crema in ordinea in care dorim eu am pus intai crema de ciocolata apoi cea de vanilie avend grija sa pastrez putin din cea de ciocolata pt ornat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de RODIMUR

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 00:12
la 21.04.2013, 09:27
la 21.04.2013, 09:44
bun tort
la 21.04.2013, 10:12
bravoo !
la 21.04.2013, 10:44
Multumesc

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking