Tort Furtunos

Postat de Constelatialeu in Torturi
21 Ian 2013 | 2847 vizualizari
Tort Furtunos

La mine tortul nu mai este o prajitura care se face doar la aniversare sau zile mai speciale.fac mai tot timpul ca mi se pare mai usor. Are o vorba leutul meu :''Nu faci si tu un tortulet mic,asa repede"'

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 100 g pepite ciocolata
  • Crema
  • 1 plic crema vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic crema ciocolata Dr,Oetker
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • pt.ornat
  • pepite ciocolata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Blat:

Galbenusurile frecate spuma cu zaharul, pana se topeste, se adauga faina si la final albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza bine, amestecam incet sa nu se lase adaugam si pepitele de ciocolata. Se unge o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptotul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.

Sirop:

Se fierbe apa cu zaharul, se da de pe foc si se adauga esenta de rom, apoi se lasa la racit.

Crema:

Pentru fiecare plic in parte. Amestecam continutul plicului de crema cu 150 g zahar pudra si 250 ml lapte se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa. Se adauca  jumatate din frisca batuta spuma. La fel procedam si la crema a doua.

Asamblare.

Blatul racit se taie in 3, se insiropeaza si se umple cu crema, cum doriti la interior crema de cacao si la exterior cea de vanilie sau invers. Se orneaza cu pepite de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Furtunos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

Postat de gicuta69

Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura....

Citeste continuarea

Desert tort de mere

Postat de AlexTeacher

Desert tort de mere

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 14:55
Adevarul e ca si eu sunt mai inspirata cand e vorba de tort,habar nu am de ce)
Colegele rad de mine,ma intreaba cu ce ocazie am facut tort ...iac-asa ca mi-a venit cheful
la 21.01.2013, 15:00
Bine ca suntem doua,sa nu rada lumea doar de mine,ca fac tort cand mi se
la 21.01.2013, 15:00
Torturi pentru torturarea prietenilor Bravo Cleme
la 21.01.2013, 15:01
bun bun
la 21.01.2013, 15:13
Fac si eu ce pot,Parinte !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking