Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat

Postat de LUK in Torturi
9 Sep 2012 | 7656 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat

Pentru ca mi se par foarte simplu de facut(si pe deasupra bune)cremele cu lapte condensat ,si,fiind inspirata din reteta lui Miha de "prajitura cu crema de ciocolata si lapte condensat"(am mai facut eu ceva modificari).. am facut acest tort cu ocazia zilei onomastice a fetitei mele de Sf Maria...o serbare in familie,cu mami si tati.

Ingrediente

  • 1 blat de tort de cumparat(3 foi)
  • 200 ml frisca
  • 350 ml lapte condensat
  • 8 gr gelatina
  • 50 ml lapte dulce+extra pentru insiropat
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de Angelli Cherry
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • o lingura margarina
  • o lingura Angelli Cherry
  • cateva linguri de lapte(4-5)

Mod de preparare

Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai incalzim putin cat sa devina lichida si o amestecam cu crema de ciocolata. Dam la rece pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit o amestecam cu frisca batuta tare.Peste acest amestec punem 2 linguri de Angeli si nuca.Amestecam.

Asamblare:

Punem blatul de tort pe platou. Insiropam cu lapte (neindulcit). Ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul urmator, insiropam, ungem cu crema. Punem ultimul blat peste care turnam glazura obtinuta astfel:

Topiti ciocolata rupa bucatele impreuna cu margarina,laptele si lichiorul.Omogenizati.

Decoram daca mai dorim dupa imaginatie si lasam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de dulce de leche si fistic

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Tort cu crema de dulce de leche si fistic

Dupa cum va spuneam, este bine sa pregatiti tortul inainte cu o zi de eveniment.   Asadar, pregatiti ingredientele sa le aveti la indemana, boluri, mixerul si toate ustensilele necesare....

Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de Poliana

Tort de clatite

Pentru clatite: Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga  smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2012, 15:23
ce frumos este, la multi ani micutei Maria!
la 09.09.2012, 15:27
la multi ani micutei
la 09.09.2012, 15:30
La Multi Ani iubitei tale fetite!Sa creasca mare, sanatoasa si sa aiba parte de multa fericire! tortul e delicios!
la 09.09.2012, 15:31
La multi ani puiutului tau super tort
la 09.09.2012, 15:33
multumesc,multumesc,multumesc

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking