Ingrediente
- 1 blat de tort de cumparat(3 foi)
- 200 ml frisca
- 350 ml lapte condensat
- 8 gr gelatina
- 50 ml lapte dulce+extra pentru insiropat
- 150 gr ciocolata amaruie
- 2 linguri nuca macinata
- 2 linguri de Angelli Cherry
- Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata amaruie
- o lingura margarina
- o lingura Angelli Cherry
- cateva linguri de lapte(4-5)
Mod de preparare
Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai incalzim putin cat sa devina lichida si o amestecam cu crema de ciocolata. Dam la rece pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit o amestecam cu frisca batuta tare.Peste acest amestec punem 2 linguri de Angeli si nuca.Amestecam.
Asamblare:
Punem blatul de tort pe platou. Insiropam cu lapte (neindulcit). Ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul urmator, insiropam, ungem cu crema. Punem ultimul blat peste care turnam glazura obtinuta astfel:
Topiti ciocolata rupa bucatele impreuna cu margarina,laptele si lichiorul.Omogenizati.
Decoram daca mai dorim dupa imaginatie si lasam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|