Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200

Postat de TAB1TA in Torturi
31 Mai 2014 | 9797 vizualizari
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200

Mi-a placut mult acest tort Are un gust senzational. Multumesc Vio pentru inspiratie.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml iaurt simplu
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura nes
  • 3 plicuri gelatina (1 din ele era rosu)

Mod de preparare

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit astfel incat atunci cand intoarcen castronul cu fundul in jos sa nu mai curga.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu uleiul ca la maioneza. Si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga zaharul pudra si nessul si se mixeaza pana capata consistenta. Atentie daca se bate prea mult se poate taia!

Se pune gelatina intr-un castronel si se adaugam 50 ml apa.

Se lasam sa se hidrateze. Apoi se da la microunde pentru 30-40 secunde atat cat sa se dizolve. Sau se poate dizolva deasupra unui vas cu apa fierbinte.

Cand cristalele de gelatina s-au dizolvat si a ramas un lichid limpede adaugam peste iaurt si mixam bine ca sa se incorporeze uniform. 

Se aduga compozitia de iaurt peste frisca si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se aseza mai intai blatul intr-o forma cu margini detasabile, apoi se toarna compozitia de iaurt si ness. Se da la rece pentru minim 3-4 ore.

Se desfac peretii laterali ai vasului.

Am decorat cu nes si putina crema din compozitie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

Postat de merisor67

Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Eu am ales o...

Citeste continuarea

Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu caramel si mascarpone

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 23:09
Felicitari draga mea!!! La cat mai multe retete delicioase!
la 31.05.2014, 23:11
Felicitări pentru numărul reţetelor! Ce poţi comenta când totul e bun şi bine aranjat.
la 31.05.2014, 23:14
La cat mai multe retete !
la 31.05.2014, 23:14
Multumesc draga Ruxy!
la 31.05.2014, 23:15
Multumesc Victor!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking