Tort cu crema de iaurt si piersici

Postat de camelia75 in Torturi
2 Ian 2013 | 19077 vizualizari
Tort cu crema de iaurt si piersici

Este un tort usor de facut si foarte gustos!!!Nu o sa regretati daca-l “executati” !

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 8 oua
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 lingurite cacao
  • Ingrediente pentru crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 6 linguri pline zahar pudra
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 compot (400 gr) piersici
  • 1 cutie ananas
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru decorarea tortului :
  • 200 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • 1 pliculet tort gelee incolor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Incalziti cuptorul.

1.Separati albusurile de galbenusuri.

2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.

3.Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.

4.Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.

Mod de preparare crema de iaurt

1.Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.

2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.

3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.

4.Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.

5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)

Asamblarea tortului

1.Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.

2.Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.

3.Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.

4.Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.

5.Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.

6.Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100

Postat de oanapl

Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si tapetezi cu hartie de copt, o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaua. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 10:37
delicios
la 02.01.2013, 10:39
Uau, super frumos. Placeee
la 02.01.2013, 10:42
Multumesc mult!!!Un an bun cu multe realizari si sanatate!
la 02.01.2013, 10:48
ce-mi place tortul tau! Felicitari!!
la 02.01.2013, 10:55
l-am pus la favorite sa-l execut cindva

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking