Desert tort cu crema de iaurt si piersici

Postat de gabrielacuisine in Torturi
6 Apr 2013 | 34495 vizualizari
Desert tort cu crema de iaurt si piersici

Ca sa nu lipseasca si dulcele de pe masa, am hotarat sa fac un tort extraordinar de simplu si de racoros, cu ce aveam prin casa. Eu cand merg la cumparaturi, intotdeauna mai iau si ce nu e pe lista, cum ar fi, piscoturi, frisca, compot, bineinteles in dorinta de a le avea “in casa” si cand am chef de bucatarit, hop si eu prin camara cautand idei :-) .

Ingrediente

  • un pachet piscoturi (40 in pachet)
  • o cutie de compot de piersici (750 gr)
  • 400 ml iaurt
  • 15 gr gelatina
  • o budinca de vanilie (Dr. Oetker)
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar (pentru budinca)
  • 150 gr zahar (pentru iaurt)
  • 200 ml risca (pentru ornat)
  • inimioare de ciocolata

Mod de preparare

In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste).

Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu lapte peste laptele din craticioara si am mai adaugat 4 linguri de zahar. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.

O tragem de pe foc si adaugam gelatina, mixand foarte bine pana se incorporeaza.

Intre timp pregatim si iaurtul, peste care adaugam 150 gr zahar si il lasam deoparte pana cand se raceste putin crema de vanilie si pana cand insiropam piscoturile.

Scurgem zeama de la compot si insiropam fiecare piscot pe o parte si pe alata, dupa care le asezam intr-o forma detasabila, taindu-le la capete exact cat este de inalata forma.

Punem piscoturi si pe fundul formei apoi combinam cele doua creme, cea de iaurt cu cea de vanilie si turnam o jumatate din crema pe fundul formei noastre de tort.

Asezam jumatati de piersica in crema si turnam si cealalta jumatate de crema peste ele.

Bagam tortul la frigider pana cand acesta se incheaga bine. (timp de 4-5 ore).

Cand consideram ca este gata de ornat, batem frisca tare si ornam tortul cu ajutorul unui sprit, floricele sau trandafirasi.

Eu am facut si niste inimioare din ciocolata asa:

Am topit 100 gr ciocolata alba, peste care am pus 2 picaturi de colorant rosu si galben, ca sa-i dau o culoare portocalie.

Am topit inca 50 gr ciocolata amara pe care am pus-o din loc in loc peste ciocolata alba si am intins-o cu ajutorul unei scobitori ca sa creez irizatii.

Cand s-a racit , am decupat inimioare de ciocolata cu ajutorul unei forme.

Merita incercat tortul, noi l-am papat in 2 zile , asta pentru ca ne-am abtinut, ca altfel disparea mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2013, 17:50
Am venit Cioc,cioc ,cioc
la 06.04.2013, 18:01
Super
la 06.04.2013, 18:03
la 06.04.2013, 18:05
intra!
la 06.04.2013, 18:12
Ce minunat arata!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking