Tort cu crema de lapte

Postat de miha in Torturi
16 Apr 2011 | 32347 vizualizari
Tort cu crema de lapte

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

Foi:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Puteti inlocui cu succes cu foi de pandispan din comert, daca timpul nu va permite sa coaceti blaturile. Eu nu le-am incercat inca, dar cred ca sunt o alternativa valabila. :)

Crema:

Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, putin cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 2 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.

Dam la frigider pentru cateva ore, apoi ornam cu frisca.

Desigur ca se poate face si sub forma de prajitura, cand nu va mai fi nevoie sa ornam cu frisca, ci doar vom imparti crema in 3 si vom avea un strat de crema si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2011, 00:43
poza,va rog
la 16.04.2011, 00:44
tortul este de post?
la 16.04.2011, 07:09
e de dulce Ela..dulce delicios
la 16.04.2011, 10:11
la 16.04.2011, 10:12
stai sa aduc cafeaua

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking