Tort cu cremă de nectar

Postat de madi_marin in Torturi
1 Apr 2012 | 4886 vizualizari
Tort cu cremă de nectar

Am pregătit tortuleţul pentru ziua fetiţei mele care a împlinit pe 1 aprilie 5 anişori. Din păcate nu am poză decât cu secţiunea, cu tortul întreg nu am mai apucat să fac. Sper să vă placă. A fost un tort uşor aşa cum se cădea după o masă copioasă.

Ingrediente

3 Blaturi:

  • 6 ouă
  • 8 linguri cu zahăr
  • 1 plic de praf de copt
  • 12 linguri de făină
  • 2 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Crema de nectar:

  • 500 ml nectar de fructe la alegere
  • 3 pliculeţe de gelatină
  • 3 linguri cu zahăr

Crema albă:

  • 2 plicuri praf de cremă de vanilie Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri cu zahăr
  • 2 pliculeţe de gelatină
  • 1 borcan mare de compot de fructe ca şi nectarul

Sirop:

  • zeama din compot

Ornat:

  • 2 plicuri praf de cremă de vanilie Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri cu zahăr

Mod de preparare

Se prepară blaturile:  se bat toate albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se amestecă totul bine, apoi se împarte în trei părţi egale. Se coc blaturile pe rând cam 15 minute în tava cu diametrul de 26 cm tapetată pe fund cu hârtie de copt. Se dau la răcit.

Se prepară crema albă cu piureul de fructe care va fi deasupra( sau ordinea poate fi inversă) : se pune gelatina la hidratat în 50 ml apă rece pentru 10 minute. Se amestecă întâi cu mixerul laptele rece cu zahărul până acesta s-a dizolvat( sau punem direct zahăr pudră , dar eu nu am avut), apoi se adaugă praful de cremă şi se mixează până se obţine o cremă potrivită ca şi consistenţă. Se pune gelatina la foc mic pentru câteva minute, dar atenţie să nu fiarbă că îşi pierde proprietăţile! Se amestecă în cremă. Cam jumătate din fructe le facem piure.

În tava în care am copt blaturile se montează şi tortul. Se tapetează pereţii  cu folie de plastic, apoi se pune pe fund un blat, se însiropează cu o parte din siropul din compot, apoi se pune crema amestecată nu foarte bine cu piureul de fructe ( eu am lăsat un pic mai mult crema să se întărească şi apoi am pus-o pe blat, de aceea are un aspect nu tocmai compact). Se pune cel de-al doilea blat peste crema, se însiropează şi se dă tortul deoparte până pregătim şi crema de necatr.

Pentru crema de nectar punem la hidratat gelatina în 75 ml apă rece pentru 10 minute. Apoi punem la foc mic şi amestecăm până s-a încălzit şi s-a dizolvat complet. Se adaugă peste nectarul de fructe amestecat bine cu zahărul şi se dă vasul la congelator până capătă un pic de consistenţă. Atentie! Se verifică din când în când să nu se închege de tot! Se toarnă peste cel de-al doilea blat, apoi se pune ci blatul al treilea şi se ănsiropează şi el. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la frigider.

A doua zi se răstoarnă tortul pe un platou şi se ornează cu crema pregătită din praf , lapte şi zahăr , sau dacă se doreşte se îmbracă în frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de nectar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Tort inima

Postat de cec

Tort inima

Pentru blat Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 22:16
la 01.04.2012, 22:17
sa iti traiasca Madi
la 01.04.2012, 22:17
La multi ani Printesei sa fie sanatoasa ca frumoasa vad ca este,seamana cu mami
tortul este minunat si mai ales cu multa dragoste
la 01.04.2012, 22:18
iar inghit in sec inainte de culcare
la 01.04.2012, 22:18
LA MULTI ANI!!!!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking