Tort cu piersici

Postat de cec in Torturi
14 Ian 2011 | 5740 vizualizari
Tort cu piersici

fiind ziua soacrei si nestiind ce sa-i fac cadou m-am gandit la un tort, asa ca m-am pus pe treaba

Ingrediente

  • ingrediente blat
  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 3 banane mature
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 3 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • ingrediente crema
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 300 ml nectar piersici
  • 100 g ciocolata alba
  • 15 g gelatina
  • colorant galben
  • compot piersici
  • gem caise

Mod de preparare

Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, am adaugat uleiul si am omogenizat. Bananele le-am zdrobit cu furculita, am adaugat o lingurita de scortisoara si am adaugat compozitiei de oua Am adaugat si faina amestecata cu praful de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

Ouale impreuna cu zaharul le-am batut pe baie de abur pana am vazut ca isi dubleaza volumul si se ingroasa,le-am lasat deoparte sa se raceasca. Am topit ciocolata cu 100 ml frisca, am amestecat cu nectarul de piersici,am pus peste compozitia de oua si am omogenizat bine. Am adaugat si gelatina in crema calda si am lasat la rece pana a inceput sa se inchege putin. Intre timp ,se bate bine restul de 4000ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin ,se amesteca cu frisca

Asamblare

Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compotul de piersici, am pus jumatate din crema , piersici taiate feliute, a 2 a foie, insiropat, uns un strat subtire de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece. Dupa ce s-a intarit crema am scos si am ornat cu frisca si ornamente din pasta de lapte praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2011, 09:07
Super tort! Si ce ajutor de nadejde ai tu acolo.
la 14.01.2011, 09:09
La multi ani soacrei!! Ce pui dragut ai avut tu acolo sa te ajute
la 14.01.2011, 09:10
Aaaa...inca ceva,soacra a implinit 66 ani sau 99
la 14.01.2011, 09:11
frumos si bun
la 14.01.2011, 09:30
La multi ani ! soacrei tale foarte frumos tortul ca si ajutorul tau de nadejde

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking