Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat

Postat de ramonamocansuciu in Torturi
22 Noi 2012 | 4973 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat

Aceasta reteta este una foarte usoara si produsul finit este unul excelent!

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • jumatate de cana de lapte
  • 3 linguri de faina
  • o cutie de crema de vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Pentru glazura:
  • o ciocolata cu interior de orez expandat
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale,albusul de galbenus,se bate albusul cu zaharul si zaharul vanilinat,se adauga galbenusurile,se mai bat putin,dupa care se adauga faina si praful de copt.Se baga la cuptor,incins in prealabil la 180 ° C.

Crema: intr-o oala se pune laptele la fiert cu zaharul vanilinat,se pune faina si se amesteca continuu,dupa ce compozitia s-a legat,se ia de pe foc si se lasa la racit.Se amesteca aceasta compozitie racita cu crema de vanilie;

Glazura: intr-o oala (eu am folosit o cratita de teflon) se pune apa si zaharul,se pune pe foc,la foc mic,cand incepe sa fiarba apa punem bucati de ciocolata mestecand continuu pentru a omogeniza compozitia,dupa ce ciocolata s-a topit se adauga frisca si se mai lasa putin pe foc.Dupa ce compozitia devine putin vascoasa se ia de pe foc si se lasa la racit.

Blaturile (eu am facut 2 blaturi),se insiropeaza si se adauga crema,apoi al doilea blat insiropat,dupa care punem glazura si-l lasam la rece pana glazura se intareste;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. 3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 21:32
la 22.11.2012, 21:53
bun
la 22.11.2012, 22:09
Daca tu spui ca e grozava, atunci sa trecem si noi la treaba !
la 22.11.2012, 22:17
imi place
la 22.11.2012, 22:27

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking