Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- Pentru crema:
- 700 ml frisca
- 1 plic de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 500 gr visine fara samburi
- 3 plicuri de gelatina
- esenta de vanilie
- zahar
- Pentru sirop:
- 150 ml zeama de compot
- Frisca pentru ornat cca. 300 ml
Mod de preparare
Preparam blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina. Eu am copt acest blat intr-o tava dreptunghiulara, putin mai mica decat tava standard a aragazului. O sa iasa o foaie subtirica.
Crema: Preparam budinca conform instructiunilor si o lasam la rece. Mixam visinile peste care adaugam zahar dupa gust.
Frisca mixata o incorporam in budinca racita. Compozitia obtinuta o impartim in jumatate, intr-o jumatate adaugam esenta de vanilie si un plic de gelatina (gelatina o hidratam cu putina apa, apoi o incalzim la micrunde cateva secunde), iar in cealalta jumatate adaugam piureul de visine si 2 plicuri de gelatina.
Asamblam tortul astfel: Asezam foaia de blat o insiropam, apoi intindem jumatate din compozitia de vanilie, adaugam crema cu visine peste care intindem compozitia de vanilie ramasa.
Eu i-am dat forma unei carti, si am ornat cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|