Ingrediente
- crema de zahar ars
- 10 oua
- 1 l lapte
- 1 plic de zahar vanilat
- 7 linguri de zahar
- 15 linguri pentru caramelizat
BLAT:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1 plic de zahar vanilat
DECOR:
- frisca
- 5 linguri de zahar
- 100 gr de nuca
Mod de preparare
Crema de zahar ars:
Am caramelizat cele 15 linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta am turnat-o in forma si am bagata-o la cuptor pentru 35 minute.
BLAT:
Am separat galbunusurile si albusurile de la cele 5 oua , albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat in compozitie am adaugat galbenusurile si faina , compozitia am turnat-o peste crema de zahar ars si am mai bagat la cuptor pentru inca 30 minute
Dupa ce l-am scos din cuptor il las sa se odihneasca pana a doua zi :) cand il imbrac cu haine de sarbatoare frisca si crantz
DECOR:
Topesc zaharul intr-o cartita , iar in momentul in care prinde culoarea caramelului adaug nuca . Torn aceasta compozitie pe o hartie de copt si o las sa se raceasca , apoi o maruntesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|