Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

Postat de Dea_Dea in Torturi
17 Oct 2014 | 33024 vizualizari
Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

Preferatul meu

Ingrediente

  • CREMA
  • 3 linguri zahar pentru topit
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 4-5 mere
  • BLAT:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran

Mod de preparare

Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 min.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Blatul se toarna peste crema si se lasa la copt 25-30 min. Se lasa la racit apoi se rastoarna pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu fructe de pădure şi ciocolată

Postat de diaconta

Tort cu fructe de pădure şi ciocolată

Pentru blat am folosit reteta cu albusurile „oparite” ,un blat care îmi place foarte mult,a iesit destul de înalt si foarte pufos. Zaharul  l-am umezit cu apa si am...

Citeste continuarea

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2014, 09:50
Wow! Felicitari! La cat mai multe retete!
la 17.10.2014, 09:52
Un tort foarte bun
felicitari harnicuto la cat mai multe retete delicioase
la 17.10.2014, 09:54
Felicitari!
la 17.10.2014, 09:54
Multumesc dragelor
la 17.10.2014, 09:56
Felicitari pentru reteta cu nr .400 Este si tortul meu preferat , Primul ce l-am facut

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking