Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- 3 linguri bilute de ciocolata
- Crema:
- 250 g branza Fagaras Lacteea
- 300 ml smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata amaruie + 50 ml smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata cu lapte + 50 ml smatana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- Decor:
- frisca batuta
- ciocolata rasa
- nuca de cocos
Mod de preparare
Blat:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Mixam galbenusurile cu uleiul si vanilia apoi le adaugam peste albusuri. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La final incorporam bilutele de ciocolata. Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si lasam la racit pe un gratar. Dupa racirea completa taiem blatul de doua ori pe orizontala, rezultand astfel trei foi.
Crema:
Topim ciocolata amaruie impreuna cu 50 ml frisca, pe foc mic. Dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. La fel procedam si cu ciocolata cu lapte. Frisca rece o mixam cateva minute pana incepe sa capete consistenta iar apoi adaugam zaharul pudra. Mixam pana se omogenizeaza.
Mixam branza Fagaras apoi o amestecam cu frisca batuta. Impartim compozitia in doua parti egale. In una punem ciocolata amaruie iar in cealalta ciocolata cu lapte. Amestecam usor pana se omogenizeaza.
Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam inelul pentru tort. Punem crema de ciocolata cu lapte si nivelam. Acoperim cu urmatorul blat si crema de ciocolata amaruie. Deasupra punem ultimul blat si dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce s-a racit scoatem inelul din jurul tortului si ornam cu frisca batuta, nuca de cocos si ciocolata rasa (sau orice altceva va place).
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema dubla de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|