Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine

Postat de dakris in Torturi
15 Iul 2012 | 7553 vizualizari
Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine

Ingrediente

Blat

  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Crema ganaj de ciocolata neagra

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt

Crema mousse de visine

  • 250 g visine din sirop
  • 100 ml sirop visine
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 4 linguri frisca (~150 ml) Hulala

Glazura

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt

Decor

  • 60 g ciocolata alba, pt inimioare
  • ornamente colorate

Sirop de visine 250 ml

Mod de preparare

Crema ganaj

Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.

Crema mousse de visine

Intr-un bol se pune gelatina cu 3-4 linguri de apa la hidratat (cca 5 min).

Visinele, impreuna cu siropul se mixeaza cu un mixer vertical/blender, piureul rezultat punandu-se intr-o craticioara pe foc. Cand aprope incepe sa fiarba se adauga gelatina hidratata  in prealabil, se amesteca bine si se lasa la racit. Atentie!!! Fierberea distruge gelatina. Asadar, a nu se fierbe piureul de visine!

Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca lichida batuta anterior.

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de visine. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.

Glazura

Frisca si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa la racit.

 Asamblarea

Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema ganaj. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, crema mousse de visine (din care se opresc 2 linguri cu care se va „imbraca” tortul) peste care se aseaza a treia felie.

Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, peste stratul subrire de crema mousse, apoi se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga ornamentele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Constelatialeu

Tort cu dulceata de trandafiri

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem...

Citeste continuarea

Tort cu morcov si lamaie

Postat de Bianca20

Tort cu morcov si lamaie

Blat:  Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2012, 21:31
prima servita
la 15.07.2012, 21:39
cred c-a fost delicios
la 15.07.2012, 21:45
Ce bine arata si cate culori....! super!
la 15.07.2012, 21:52
minunat!
la 15.07.2012, 21:53
Vreau si eu o felie!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking