Tort cu crema mascarpone

Postat de AndreaPiti in Torturi
26 Oct 2013 | 10071 vizualizari
Tort cu crema mascarpone

Buna , sunt noua pe aici, dar mi-am facut "curaj" cu o reteta de tort pe care am pregatit-o saptamana trecuta iar cum maine e Sf. Dumitru mi s-a cerut s-o fac din nou :-). Poza e de saptamana trecuta :-)

Ingrediente

  • Blat :
  • 150 g ciocolata lapte
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 7 oua
  • 200 g arahide macinate
  • 50 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • 250 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • conserva fructe macedonia
  • Pt ornat
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Blat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit un pic se amesteca cu galbenusurile impreuna cu arahidele macinat , cu faina si plicul de praf de copt. Apoi se adauga albusurile amestecand incat sa ramana continutul pufos. Se toarna intr-o forma de 26 cm si se coace timp de 45 minute la 175 grade.

Crema: se amesteca mascarpone cu 250 gr de zahar si smantana. Se adauga gelatina topita in 100 ml apa cateva secunde in microunde. 400 ml de frisca se bat tare, se separa si in jumatate se adauga fructele din conserva, apoi se amesteca cu crema facuta.

Blatul racit se taie in trei felii, se insiropeaza cu siropul din conserva, apoi se adauga crema intre felii. Ultima felie se orneaza cu restul de 200 ml frisca si la alegere cu fructe. Eu am incercat sa fac strumfi din pasta de zahar :-) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 26.10.2013, 11:29
Ar fi de preferat ca poza finala a retetei sa nu fie in colaj. Colajul il atasezi separat.

Bun venit!
la 26.10.2013, 15:18
Bine ai venit!
Tortul arata super bine.Felicitari
la 26.10.2013, 18:19
la 26.10.2013, 21:18
Bine ai venit
la 26.10.2013, 23:24
Multunesc !! Am adaugat poze de la tortul facut azi
Trandafirii....mana soacrei

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking