Ingrediente
- 1 Blat cumparat sau facut pandispan din 6 oua
Pentru crema "Nocciola"
- 170 gr.de nutella
- 250 gr frisca
- 250 gr mascarpone
- bombonele de menaj
Pentru crema "Ganache"
- 250 ml frisca
- 100 gr ciocolata de menaj
Mod de preparare
Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.
Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.
Se pune in frigider cateva ore apoi daca vreti se poate orna tortul cu ea, ca si glazura, asa cum e crema scoasa de la rece, sau, in cazul meu am batut-o cu mixerul pana ce s-a ingrosat.
Crema "nocciola" am folosit-o sa umplu tortul.Am batut frisca, apoi am pus mascarponele iar la urma amestecand de jos in sus cu o lingura am pus nutella.
Daca nu va place nutella sunt diferite creme de "alune" la magazin de cumparat in borcanase;).
Am umplut tortul,l-am ornat, l-am lasat la rece si l-am servit.
Tare gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema "nocciola" si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|