Tort cu crema "nocciola" si crema ganache

Postat de Urlike_Mary993 in Torturi
23 Sep 2013 | 10958 vizualizari
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache

Nu ma asteptam sa iasa asa delicios;)am intrebat si pe bucataras pentru ca nu eram sigura de crema Ganache;) ascultasem cum se face in spaniola si speram sa nu gresesc. Rapid de facut, daca se cumpara blaturile asa cum am facut eu, dar se poate face din 6 oua un blat de pandispan (se bat albusurile cu 6 lg zahar,se adauga 6 lg faina si galbenusurile si 2 lg praf de copt, putina vanilie sau lamaie)

Ingrediente

  • 1 Blat cumparat sau facut pandispan din 6 oua

Pentru crema "Nocciola"

  • 170 gr.de nutella
  • 250 gr frisca
  • 250 gr mascarpone
  • bombonele de menaj

Pentru crema "Ganache"

  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata de menaj

Mod de preparare

Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.

Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.

Se pune in frigider cateva ore apoi daca vreti se poate orna tortul cu ea, ca si glazura, asa cum e crema scoasa de la rece, sau, in cazul meu am batut-o cu mixerul pana ce s-a ingrosat.

Crema "nocciola" am folosit-o sa umplu tortul.Am batut frisca, apoi am pus mascarponele iar la urma amestecand de jos in sus cu o lingura am pus nutella.

Daca nu va place nutella sunt diferite creme de "alune" la magazin de cumparat in borcanase;).

Am umplut tortul,l-am ornat, l-am lasat la rece si l-am servit.

Tare gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema "nocciola" si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

Postat de katty

Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara. Frecam galbenusurile cu zaharul,...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Postat de xana

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Blat : Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2013, 20:55
prima venita, prima servita!
la 23.09.2013, 21:07
Foarte bun dar am o nelamurire:crema nocciola nu trebuia sa contina si alune de padure ( nocciole) ?
la 23.09.2013, 21:10
Caro, păi dacă a pus nutella, a devenit crema nocciola
la 23.09.2013, 21:11
Bun tort
la 23.09.2013, 21:14
Asa e...dar asa nu mai e crema nocciola !!!Eu stiu ca,crema nocciola se face altfel ...Oricum tortul arata foarte bine

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking