Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Constelatialeu in Torturi
17 Sep 2015 | 3974 vizualizari
Tort cu dulceata de trandafiri

Despre tort nu va mai povestesc, ca e de poveste pe aici, eu l-am facut si in varianta cu dulceata de fragi. Va povestesc despre ''fata mea'',o zuzica ca si mine pe care am indragit-o foarte mult. In vremuri nu foarte indepartate, pe cand Leone facea dans sportiv, a avut o partenera, pe Bianca. Erau ca soarecele si pisica,doi incapatinati,o fecioara si un leu, unul mai catar decat altul, dar tare simpatici. Anii au trecut si uite ca au ajuns, fiecare-n luna lui,la frumoasa varsta de 18 ani. Si pentru ca-mi este foarte draga si o consider ca si fata mea, aseara pe la orele 20 m-am pus sa-i fac un tort, azi la 6.30 l-am ornat si o astept dupa ce iese de la scoala sa-i fac o surpriza dulce...... La multi ani, zuzi Bianca !

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de bezea
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
  • Caramel
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru ornat
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca 40 % grasime
  • ciocolata topita
  • 2-3 stropi de colorant rosu Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le incorpozam in bezea, la final adaugam faina cernuta si omogenizam compozitia. Turnam compozitia in cratita, dam cratita la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem cratita din cuptor, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca

Caramel: In aceiasi cratita in care am copt blatul, caramelizam 4 linguri de zahar, avem grija sa nu-l aredem pentru ca devine amarui. Dupa ce am caramelizat zaharul imbracam cratita cu caramel si apoi o lasam sa se raceasca.

Spuma de bezea: Albusurile cu un praf de sare le batem bine, adaugam zaharul si continuam s abatem pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam dulceata de trandafiri (a mea a iesit mai legata si mai intai am pus-o intr-un bol si am amesteca-o cu doua linguri de bezea sa se mai subtieze). Asezam spuma de bezea in cratita cu caramel. Cratita o punem intr-o alta cratita mai mare in care am pus apa fierbinte.Bagam la cuptor si lasam cca 30-35 min,folosind testul scobitorii. Apoi stingem focul si mai lasam in cuptor cca 15 min. Scoatem cratita din cratita cu apa, asezam deasupra blatul si peste o farfurie, cu o miscare ferma intoarcem cratita, lasam sa se odihneasca 10 min apoi scoatem cratita. Siropul de caramel va fi absorbit de blat.

Apoi pregatim frisca amestecand smantana de frisca cu frisca lichida, mixam bine, adaugam 2-3 stropi de colorant rosu. Am vrut sa obtin o culoare rozalie. Dupa aceea imbracam tortul in frisca si-i ornam dupa bunul plac. Am folosit pentru ornat cateva bezele si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

Postat de diaconta

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici , într-o forma de 20 cm. Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green...

Citeste continuarea

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Ina

Tort cu dulceata de trandafiri

Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2015, 07:52
la 17.09.2015, 08:08
Ce frumoooos Uite de ce meriti tu iubita . Mai faci surprize dulci ))
la 17.09.2015, 08:32
frumos
la 17.09.2015, 08:53
Super!
la 17.09.2015, 08:58
Tare bun si frumos!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking