Ingrediente
Blat
- 5oua
- 6linguri zahar
- 6linguri faina
- 1lingura apa
- 1lingurita praf de copt
- 200ml frisca lichida
- zmeura
- 50ml sirop de violete
Mod de preparare
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;
totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale;
rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste dar facem si testul cu scobitoarea;
dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala si-l lasam deoparte.
Facem un sirop din 150ml apa,1lingura zahar si siropul de violete,insiropam blaturile,punem frisca pregatita dupa instructiuni,peste frisca presaram zmeura,imbracam tortul tot cu frisca si ornam cu fructele ramase;
eu am folosit ultimul rest de zmeura de la congelator;
lasam tortul la frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|