Tort cu frisca

Postat de Valclaudia in Torturi
21 Sep 2013 | 8739 vizualizari
Tort cu frisca

Ingrediente

  • 4 oua de casa
  • 6 linguri de zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina zeama de lamaie (cca 1 lingurita)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie,
  • 50-60 ml apa
  • Umplutura:
  • 1/2 l frisca vegetala
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • arome dupa preferinta (eu am folosit praf pentru jeleu pe care l-am amestecat cu frisca)
  • inimioare colorate
  • zahar colorat

Mod de preparare

Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam apa minerala, praful de copt stins in zeama de lamaie.

Incorporam albusurile si faina in compozitia de galbenus, amestecand cu grija, de jos in sus cu o lingura de lemn.

Aceasta compozitie se imparte in doua, se coc la foc potrivit intr-o craticioara mica in diametru. Dupa testul cu scobitoarea scoatem blaturile din forma (craticioara) si le lasam la racit pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit complet, adica a doua zi, blaturile se taie in doua.

Frisca rece, proaspat scoasa din frigider in care a stat cel putin o noapte se mixeaza la viteza mare impreuna cu intaritorul pentru frisca. Impartim cantitatea de frisca obtinuta in functie de aromele pe care dorim sa le folosim (eu am folosit doar doua arome)

Preparam un sirop din zahar ars (topim intr-un ibric zaharul, il lasam sa devina aramiu, adaugam cu grija apa si estenta de lamaie, lasam pe foc pana se topeste complet zaharul, dupa care lasam sa se raceasca complet).

Asezam 1 bucata de blat pe un platou peste care am presarat in prealabil putin zahar tos. Insiropam blatul. Ungem blatul cu un strat generos de frisca aromata, adaugam cel de-al doilea blat, insiropam, ungem un nou strat de frica,cu alta aroma. Procedam la fel pana cand asezam si ultimul blat (al patrulea).

Imbracam tortuletul in frisca, decoram dupa inspirate si lasam la rece cel putin o ora inainte de servire.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa Intr-un recipient mai inalt am pus crema de mascarpone, am adaugat smantana si laptele condensat si am mixat cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Cum se prepara Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios Jeleu si blaturile le-am pregatit cu o zi inainte. Jeleu : Am curatat capsunile de codite, le-am spalat sub jet de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2013, 23:28
Superb scumpa mea! Si ce culori minunate! Felicitari!
la 21.09.2013, 23:30
Ruxy .... ... ...
la 21.09.2013, 23:32
la 21.09.2013, 23:43
frumos!!
la 21.09.2013, 23:47
Wow, cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking