Tort cu frisca si ciocolata

Postat de Ina in Torturi
3 Ian 2011 | 12147 vizualizari
Tort cu frisca si ciocolata

Este tortul facut pentru nasi, de Craciun. ( episodul 2 : rateuri decor )

Ingrediente

  • Blat :  
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • o cescuta  cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 100 ml. lapte
  • un plic gelatina
  • 80 g. bucati lamaie confiata
  • Sirop :  
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml. apa
  • o fiola esenta rom

Mod de preparare

Blat:  Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti egale. 

Crema: Batem frisca spuma. Lasam gelatina la inmuiat, in putina apa. Amestecam in frisca batuta laptele race , ciocolata alba topita in prealabil si bucatile de lamaie confiata.  La final amestecam  gelatina, dupa ce am topit-o putin pe foc ( eu am tinut-o 10 secunde in  cuptorul cu microunde ) .

Sirop de  caramel: Caramelizam zaharul pe foc, apoi adaugam apa cu grija ( aveti grija, deoarece la adaugarea apei zaharul se umfla si va puteti opari ). Lasam pe foc pana se topeste bine zaharul, apoi racim si adaugam esenta de rom.

Asamblare :  Insiropam primul blat, intindem crema cu un cutit lat , apoi asezam deasupra al doilea blat pe care, deasemeni, il insiropam. Deasupra turnam glazura de ciocolata si decoram dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 17:58
sunt prima si nu ma intereseaza decorul
la 03.01.2011, 17:59
Ancutza!
la 03.01.2011, 18:01
pot sa-l mananc eu tot daca spui ca este urat??? arata super,ce vezi tu urat la el?
la 03.01.2011, 18:05
Ce urat eeeeeeeeeeeee si cred ca nu-i bun deloc ia arunca-l incoace
la 03.01.2011, 18:07
Dia,l-am adjudecat prima

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking