Ingrediente
- Blat :
- 7 oua
- 10 linguri zahar
- o cescuta cu ulei
- 6 linguri cu faina
- 2 linguri cu cacao
- un plic cu praf de copt
- un praf de sare
- Crema :
- 300 ml. frisca lichida
- 200 g ciocolata alba menaj
- 100 ml. lapte
- un plic gelatina
- 80 g. bucati lamaie confiata
- Sirop :
- 6 linguri zahar
- 500 ml. apa
- o fiola esenta rom
Mod de preparare
Blat: Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti egale.
Crema: Batem frisca spuma. Lasam gelatina la inmuiat, in putina apa. Amestecam in frisca batuta laptele race , ciocolata alba topita in prealabil si bucatile de lamaie confiata. La final amestecam gelatina, dupa ce am topit-o putin pe foc ( eu am tinut-o 10 secunde in cuptorul cu microunde ) .
Sirop de caramel: Caramelizam zaharul pe foc, apoi adaugam apa cu grija ( aveti grija, deoarece la adaugarea apei zaharul se umfla si va puteti opari ). Lasam pe foc pana se topeste bine zaharul, apoi racim si adaugam esenta de rom.
Asamblare : Insiropam primul blat, intindem crema cu un cutit lat , apoi asezam deasupra al doilea blat pe care, deasemeni, il insiropam. Deasupra turnam glazura de ciocolata si decoram dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|