Tort cu frisca si portocale

Postat de Mihaela11_jo in Torturi
19 Ian 2013 | 12791 vizualizari
Tort cu frisca si portocale

Am profitat de cateva zile cu zapada in care nu am putut sa ajung la cabinet si mi-am facut 2 torturi de casa pentru ziua mea; decorul este mai " de criza" , deoarece a trebuit sa ma descurc cu ce aveam acasa. Reteta este de la cumnata mea Pia, care m-a invatat sa fac torturi cu creme pe baza de gelatina.

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 30 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 5-6 portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri de zahar pentru batut frisca

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa.

Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm.

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.

Se taie in 2 jumatati.

Crema

Gelatina de dizolva in laptele caldut si se lasa la frigider de seara pana dimineata.

Galbenusurile se amesteca cu 250 g de zahar , se adauga gelatin dizolvata in lapte si se incalzesc la foc mic pana s-a dizolvat complet gelatina

Dupa ce s-a racit putin se adauga frisca batuta cu 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si portocalele ramase de la ornate , taiate in bucatele mici.

Pregatirea tortului

Portocalele se curata de coaja si se feliaza.

Se tapeteaza cu feliile de portocale vasul in care vrem sa pregatim tortul.

Eu folosesc un vas de pyrex deoarece ii da tortului o forma piramidala.

Se pune un strat de crema peste portocale, avand grija sa o intindem si pe peretii laterali captusiti cu feliile de porocale.

Se pune primul blat, apoi crema si al doilea blat.

Se pune si pe al doilea blat un strat subtire de crema.

Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se lasa cateva minute si se rastoarna pe un platou.

Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 13:47
la 19.01.2013, 13:48
ce frumos e
la 19.01.2013, 13:50
foarte frumos
la 19.01.2013, 13:53
Absolut superb!!!!
la 19.01.2013, 13:54
faina reteta cumnatei Pia

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking