Tort cu jeleu

Postat de sufletista in Dulciuri
15 Apr 2012 | 3330 vizualizari
Tort cu jeleu

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 14 linguri faina
  • 1 varf de sare

CREMA

  • 250 g iaurt cu gust de zmeura
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 100 g crema de branza
  • 300 g zahar
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa

DECOR

  • 1 ciocolata neagra
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

BLATUL

-galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min,

adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine.

CREMA

-Laptele il amestecam cu zaharul si il punem la fiert

cand fierbe adaugam faina amestecata cu putin lapte rece ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.

lasam sa se raceasca foarte bine,

Iaurtul il mixam cu branza si adaugam crema de lapte,gelatina hidratata cu 2 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi,amestecam bine si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,

Blatul in taiem in doua

Intr-o tava cu pereti detasabili asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit suc de pere)turnam crema si dam la frigider pana se intareste complet,

Plicul de tort jelle il pregatim conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca cca 1 min dupa care adaugam peste crema,dam la frigider pana se intareste complet,asezam a doua foaie si insiropam,

Adaugam ciocolata topita cu smantana si turnam peste blat, lasam sa se raceasca bine

Pregatim plicul de tort jelle dupa instructiunile de pe plic (lasam sa se raceasca putin)si turnam peste ciocolata,

Lasam sa se raceasca bine dupa care decoram

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2012, 18:29
fain
la 15.04.2012, 18:41
ce scumpel!!
la 15.04.2012, 18:43
bun bun
la 15.04.2012, 18:56
foarte bine arata
la 15.04.2012, 19:40
ce bunatate!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking