Tort cu jeleu de mere si crema caramel

Postat de bitza in Torturi
21 Dec 2010 | 7676 vizualizari
Tort cu jeleu de mere si crema caramel

reteta cu nr 300,uraaaaa

Ingrediente

  •  Blat(ingrediente 2 foi):
  • * 4 oua
  • * 6 linguri de faina
  • * 4 linguri de zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 1 lingurita praf de copt
  • Crema caramel:
  • * 2 oua
  • * 100 g zahar
  • * 250 ml lapte
  • * 3 linguri rase amidon
  • * esenta de rom
  • * 10 g gelatina
  • * 100 ml frisca
  • Jeleu de mere:
  • * 50 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * 800 g mere
  • * 20 g gelatina
  • Siropul:
  • * 100 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * rom
  • Decor:
  • * frisca
  • * nuca de coco
  • * mere

Mod de preparare

Blaturile(2 foi):Se pot face pe rand.Ouale se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Daca ati facut cu 4 oua,impartiti compozitia in 2 parti si turnati jumatate intr-o forma(24 cm)tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pana se rumeneste,la foc mediu.La fel se procedeaza si cea de-a doua.

Crema caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se tine pe foc pana se topeste complet.Cand este topit se adauga laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza.Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Peste oua se toarna siropul de caramel in fir subtire si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.Se muta totul in cratita in care am facut siropul si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu pana se ingroase.Se adauga romul si se acopera cu folie alimentara.

Gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece se pune la microunde pentru cateva secunde si se amesteca in crema caramel.Crema se acopera si se lasa la racit.Cand este rece se amesteca cu 100 ml frisca batuta si se pastreaza la rece.


Jeleu de mere:

Merele se curata de cotor si de coaja si se maruntesc bine la robot.
Se fierbe un sirop din 50 ml apa si 50 g zahar si se adauga merele.Se tin 5 min pe foc amestecand.Gelatina se hidrateaza in apa rece si se dizolva la microunde,apoi se adauga jeleului cald si se amesteca bine.Se lasa la racit.

5.Sirop:
Se fiebe un sirop din apa+zahar+rom.

6. Asamblare:

Prima foai de blat se pune pe un platou si in jurul ei peretii tavii.Se repartizeaza crema caramel si se da la rece pana se intareste putin.Se continua cu a doua foaie de blat si se insiropeaza.Deasupra se pune jeleul de mere si se da la frigider (preferabil peste noapte).
Adoua zi se trece cu lama cutitului pe marginea tortului si se desprinde forma.Marginile se imbraca in frisca si se presara nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de mere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Tort nemtesc

Postat de dantes

Tort nemtesc

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2010, 23:00
De milioane arata!
la 21.12.2010, 23:37
Fata draga da' harnicuta ai fost la cat mai multe super arata
la 21.12.2010, 23:54
Felicitari. La cat mai multe retete
Tortul arata super
la 22.12.2010, 00:02
frumos si gustos 5
la 22.12.2010, 00:17
la cat mai multe bunataturi si idei,bravo

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking