Tort cu jeleu de portocale

Postat de diana_k in Torturi
23 Feb 2012 | 3843 vizualizari
Tort cu jeleu de portocale

Ingrediente

  • un blat de pandispan cu cacao din:  
  • 7 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 100ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 180g faina,
  • cacao
  • crema
  • 500 ml frisca,
  • 250ml smanatana grasa (25%),
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic intaritor de frisca.
  • jeleu
  • 20g gelatina,
  • sucul de la 4 portocale mari,
  • 6 linguri zahar,
  • sirop 
  • 400ml apa,
  • 200g  zahar,
  • esenta vanilie.

Mod de preparare

pentru prepararea blatului de pandispan: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul  il lasam la racit si il taiem in trei.  

pentru crema mixam frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam smantana si inatritorul de frisca. crema o impartim in 4.

pentru jeleu: stoarcem portocalele, mai completam sucul cu apa obtinem 800ml, punem gelatina si lasam sa se hidrateze cam 15 minute, adaugam zaharul si o topim pe foc pana  ajunge la punctul de fierbere. se foloseste rece cand incepe sa se lege, daca s-a intarit prea mult il punem pentru cateva secunde pe baie de aburi. jeleul se imparte in 3.

pentru sirop fierbem apa cu zaharul, se adauga vanilia

asamblarea se face in tava cu inel detasabil. 1. asezam un blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine 2. asezam al doilea blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine. 3.asezam al treilea blat si dam tortul la frigider pentru cateva ore. cu ajutorul unui castron trasam pe blat un cerc. decupam dupa semnele trasate centrul tortului. il rasturnam pe o farfurie pentru a recupera partea taiata, apoi il asezam cu grija tortul pe platou.  presam usor cu mana interiorul tortului, ungem cu crema interiorul se asezam cu grija partea decupata intoarsa invers. strangem tortul cu inelul si il lasam la rece sa se aseze, apoi ungem cu crema si turnam jeleul. dam tortul la rece, il ornam tortul dupa gust si imaginatie.  eu l-am uns cu un strat subtire de frisca si am lipit betisoare de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Desert tort cu jeleu de portocale

Postat de sufletista

Desert tort cu jeleu de portocale

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...

Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si portocale

Postat de CameliaComan

Desert tort de ciocolata si portocale

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Punem uleiul si mixam usor.Adaugam cate 2 linguri din amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2012, 12:13
imi place cum l-ai "imprejmuit"
la 23.02.2012, 12:15
ce frumos
la 23.02.2012, 12:24
Frumos si delicios!
la 23.02.2012, 12:45
Ce tort grozav!
la 23.02.2012, 12:54
ce idee faina Diana
excelent atat ca si compozitie,cat si ca decor

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking