Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)

Postat de cris2711 in Torturi
27 Noi 2011 | 21712 vizualizari
Tort cu lichior de oua  (Eierlikörtorte)

Pentru ca am implinit un an de Bucataras.ro si azi este ziua mea ,nu se putea sa nu va ofer un tort din inima:))sper sa va placa ,imi sunteti dragi cu totii:))Sectiunea o prezint mai tarziu ,pentru ca trebuie sa il las asa peste noapte la rece.Maine cand vor veni musafirii voi face o poza sectiunii:)))Reteta este preluata de pe Brigitte.de.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 75 grame zahar
  • 60 grame unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 grame alune macinate sau nuci
  • 75 grame ciocolata menajera rasa sau cu lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 450 grame frisca
  • 75 ml lichior de oua
  • 3 foi de gelatina
  • 250 ml lichior de oua
  • 125 grame frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 10 grame ciocolata rasa 

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade.

Pentru blatul de alune:

Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus nu se mai formeaza spuma din albus tare).

Albusurile se bat bine cu mixerul ,impreuna cu zaharul ,care se adauga treptat,pana se poate intoarce castronul cu fundul in sus:))

Separat  se amesteca bine galbenusurile cu untul moale pana se formeaza o crema omogena.Se adauga lingurita de praf de copt si alunele macinate.si se adauga si cele 75 de grame de ciocolata rasa.Cand este gata se adauga spuma de albus care se incorporeaza cu mare grija .

Pe fundul formei de tort se aplica hartie de copt,doar pe partea rotunda dar nu pe peretii formei.

Se adauga in forma compozitia de blat si se da la cuptor.Se lasa circa 45 de minute la cuptor.

Cand se scoate de la cuptor ,se lasa putin sa se raceasca iar pe urma se pune pe gratarul din cuptor la racit bine,scos din forma de tort(se inlatura si hartia de copt).

Pentru frisca din lichior de oua:

Cele doua foi de gelatina se inmoaie in apa rece intr-un castronel.

Intre timp se incalzesc cele 75 ml de lichior iar cand gelatina s-a inmuiat in apa,se scoate,se scurge bine si se adauga in lichirul incalzit si se maesteca pana se formeaza o crema.

Se bate bine frisca (450 grame) din care se adauga  o lingura in compozitia de lichior cu gelatina ,la foc foarte mic.

Apoi se adauga putin cate putin restul de frisca.

Aceasta compozitie de frisca cu lichior de oua se pune peste blatul racit ,se intinde cat mai uniform.

Se pune pentru cel putin o ora la rece.

Pentru glazura de lichior de oua:

3 foi de gelatina se inmoaie in apa rece intr-un castronel,250 ml lichior de oua se incalzeste pe foc,la temperatura cat mai mica,se adauga gelatina inmuiata si stoarsa bine si se amesteca pana se formeaza ca o crema. Se lasa la racit putin apoi se intinde pe toata suprafata blatului.

Se lasa circa 3 ore la racit.

Pentru decor:

Cu 125 grame de frisca bine batuta impreuna cu zaharul pudra se orneaza dupa gust .Se orneaza si cu ciocolata rasa si cu ce va face voua placere ,eu am ornat cu boabe de struguri ,mingiute de ciocolata si stelute de Craciun.

De recomandat,a se lasa peste noapte la rece,a doua zi este mai bun la gust:))

Va urez pofta buna :)) 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (211)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura

Postat de madi_marin

Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura

Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi...

Citeste continuarea

Tort papusa

Postat de sufletista

Tort papusa

Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2011, 00:19
Io prima, io prima!!!!!!
La multi ani! X 2
la 27.11.2011, 00:21
Gabyyyyy ce ma bucur am scris pana acum la reteta asta lunga de am crezut ca imi trece si ziua de nastere iti multumesc tare mult pentru urari si te smotocesc tare de tot si puuuuuuuuuup Küsschen
la 27.11.2011, 00:23
Ma bucur ca te-am cunoscut datorita Menei
la 27.11.2011, 00:26
m-ai zapacit si pe mine cu reteta)
pusesem alta si cand am intrat in panou era asta noua
si da-i si scoate platouri, farfurii, pune alta fatza de masa..uf..ce-mi faci..
d-apoi io pi voi
la 27.11.2011, 00:27
vezi de aceea imi esti asa de draga ,ca ma iubesti ,ca esti asa de atenta si ,si,si.........restul il stii tu

Vezi toate comentariile (211)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking