Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 3/4c zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1c faina
- 1 pliculet praf de copt
- 60 gr unt topit, racit
- 50ml apa rece
Crema de capsuni:
- 200 gr capsuni
- 100 gr zahar pudra
- 200ml frisca lichida
- 10 gr gelatina granule
Crema de mango:
- 200 gr piure de mango
- 100 gr zahar pudra
- 200ml frisca lichida
- 10 gr gelatina granule
Mod de preparare
Blatul:
Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu praful de copt ajutandu-ne de o lingura mare.
Punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si tinem la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Cand s-a racit, il taiem in 2 felii.
Crema de capsuni si crema de mango:
Spalam si curatam fructele de frunze, le facem piure cu blenderul si le amestecam cu frisca batuta bine si amestecata cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva pe baie de aburi. O adaugam cremei, amestecam bine si turnam totul intre cele doua felii rezultate din blatul de tort.
La fel facem si pentru crema de mango. Pe aceasta o turnam pe deasupra si nivelam frumos cu un cutit.
Dam tortul la rece pana a doua zi. Ornam cu felii de capsuni, mango si ce mai doreste inimioara :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|