Tort cu margarete

Postat de Criss in Torturi
18 Sep 2011 | 7286 vizualizari
Tort cu margarete

Acesta e primul meu tort acoperit cu pasta de zahar. Pentru prima incercare, zic eu, arata destul de bine. Tortul l-am facut pentru noi, a fost un experiment asadar, insa pasta de zahar e o dezamagire pentru mine. Deci nu cred ca am sa mai fac vreodata tort pentru noi, acoperit cu pasta de zahar. E mult prea dulce, nu ne place gustul ei si preferam torturile acoperite cu frisca sau ciocolata. In plus, se simte si untul cu care am uns tortul si asta iarasi ma deranjeaza, pentru ca nu ne plac cremele cu unt.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Mousse de ciocolata alba:

  • 100 g ciocolata alba (Milka am pus eu)
  • 100 + 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina hidratata

Mousse de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina gidratata

Mod de preparare

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Dupa ce se raceste, il taiem in doua.

In 100 ml frisca topim ciocolata alba si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam sa se raceasca, apoi adaugam 150 ml frisca batuta.

Pe o tava asezam inelul detasabil, punem prima foaie de blat si o insiropam, apoi turnam crema de ciocolata alba. Dam la frigider si ne apucam de preparat mousse-ul de zmeura.

Zmeura (eu am avut in congelator) o lasam sa se decongeleze, apoi o pasam sa separam samburii. Piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra si il punem la fiert. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere, luam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina si lasam sa se raceasca. Dupa racire se adauga frisca batuta si se amesteca.

Turnam peste mousse-ul de ciocolata si dam la frigider vreo 10 minute dupa care punem foaia a doua insiropata.

Dupa minim 2 ore (eu l-am lasat peste noapte) scoatem inelul detasabil si ornam tortul dupa preferinta. In cazul meu, l-am uns putin cu unt amestecat cu zahar pudra si am pus apoi pasta de zahar.
Margaretele (pe care le-am facut saptamana trecuta) le-am pensulat cu apa si le-am asezat pe tort. In cateva minute se lipesc. Se pot lipi si cu miere sau energizant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu margarete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Postat de katty

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Postat de katty

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2011, 08:40
Buna dimineata!
Foarte frumos a iesit.
Nici mie nu cred ca mi-ar placea ca si gust, pasta; as testa-o pe cea de lapte praf.
Foarte bun tortul
la 18.09.2011, 08:47
ca si aspect este absolut perfect dar daca nu-ti place gustul,sigur vei gasi alternative
la 18.09.2011, 09:31
arata foarte bine..... mie imi plac foarte tare cum arata torturile ornate cu pasta de zahar, dar nu sunt fan gust.....e foarte dulce si ....mai bine o dai deoparte decat sa faci diabet.... sunt mult mai bune torturile imbracate in cioco sau frisca decat astea.....parerea mea.....
la 18.09.2011, 11:02
arata foarte bine tortul...pasta de zahar este foarte dulce,eu am facut din marshmallow si nu am fost deloc multumita,pe langa faptul ca este dulce se modeleaza si mai greu,dar ca decor si gust(fara pasta) este foarte bunnn
la 18.09.2011, 11:06
da, Criss, sunt de acord cu tine, arata miiiinunat, dar mereu gustul unui tort cu glazura sau frisca va fi mai bun decat unul cu pasta de zahar. mai bine faci cu martipan

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking