Tort cu mere

Postat de claudia529 in Torturi
15 Apr 2013 | 2835 vizualizari
Tort cu mere

Buna sunt Claudia , aceasta este prima mea reteta prezentata pe acest site sper sa va placa ! Este o reteta simpla si gustoasa !

Ingrediente

  • 6 -7 mere ( depinde de tava si de persoana)
  • un pachet de unt 250g
  • 170 - 180g de zahar
  • 6 oua mari
  • un praf de sare
  • 120 g zahar ( pentru pandispan )
  • 120 g faina
  • diverse arome
  • ciocolata pentru ornat
  • un plic spuma pentru deserturi Dr. Oetker
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Merele se cuarata de coaja si de cotor ( pentru cei ce doresc un plus de savoare pot face o gaura in mijlocul merelor unde pot adauga stafide , lasate inainte in rom , nuci si putin gem ) . Tava in care dorim sa facem tortul o ungem cu unt ( untul nu trebuie sa fie topit , trebuie sa fie la temperatura camerei ) , iar pe urma adaugam zaharul , cele 170 g sau 180g daca dorim ca blatul sa fie mai insiropat , si plimbat zaharul prin toata tava pana ajunge ca toata partea acoperita cu unt inclusiv marginile sa fie acoperit de zahar.

Dupa ce parcurgem acesti pasi bagam tava la cuptor timp de 30 de minute la temperatura maxima.

Intre timp separam oualele , galbenusul de albus . Albusul il batem spuma impreuna cu un varf de lingurita de sare , iar la sfarsit dupa ce am obtinut spuma adaugam zaharul . Batem albusurile pana facem o spuma consitenta ( pentru a verifica acest lucru intoarcem vasul cu fundul in sus , iar daca spuma nu cade inseamna ca e perfecta ) , daca nu reusim sa obtinem o spuma consistenta mai adauam cateva picaturi de lamaie .

Separat amestecam galbenusurile pana la omogenizare si adaugam romul , vanilia sau orice alta aroma doriti . Daca vreti ca tortul sa aibe un parfum aparte , adaugat coaja de lamaie si vanile .

In vasul in care am amestecat galbenusurile adaugam spuma si faina ( toata deodata) apoi luam telul si facem miscari circulare si incete pentru a se incrpora toata faina si pentru a iesi un aluat omogen , aceste miscari trebuie sa fie lente si putine pentru a nu pierde aerul din spuma.

Scoatem tava cu mere de la cuptor si o lasam la racit . Dupa ce s-a racit adugam aluatul si il introducem in cuptorul preincalzit . Timp de 20 de min cuptorul nu se va deschide , ea se lasa 30 -40 de minute .

Dupa ce scoatem tortul din cuptor il asezam in tava invers ( cu fundul in sus) pentru ca tot siropul lasat de mere sa intre in blat.

Iar pentru ornat pregatim spuma pentru deserturi cu gust de frisca si presaram bucatele de ciocolata maruntite cu cutitul .

Mie mi s-a parut putin cam dulce din cauza ciocolatei , de aceea recomand persoanelor ce nu le place atat de dulce sa renunte la ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu mere si nuci

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si nuci

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci: Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2013, 16:46
Bun venit, Claudia!
la 15.04.2013, 16:52
cred ca nu ne vom pierde interesul pentru tortul de mere niciodata
Bun venit Claudia
la 15.04.2013, 18:47
Multumesc mult !
la 15.04.2013, 22:11
Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking