Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 praf sare
- Umplutura:
- 7-8 mere
- 150 g zahar
- zeama de la 2 portocale
- 2 plicuri gelatina
- 1 filola esenta vanilie
- Ornat:
- 200 ml frisca
- bucati ciocolata pt ornat
Mod de preparare
Intr-un vas am baut albusurile cu praf sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi treptat galbenusurile si faina. Compozitia opbtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda (am uns pe toata suprafata cu putina margarina) si am copt la cuptor 30 de minute si lasam sa se raceasca.
Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri, pe care le-am pus intr-o craticioara cu zahar si acoperite de apa si le-am lasat sa fiarba.
Gelatina o inmuiem in 100 ml apa, apoi topim pe baie de aburi, fara sa fiarba. O turnam peste compotul de mere impreuna cu zeama de portocale si esenta de vanilie.
Compozitia am turnat-o peste blat si am lasat la frigider sa se intareasca.
La final am imbracat cu frisca si bucatele de ciocolata.
Un deliciu ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|