Ingrediente
- 4 mere
- 4 linguri de zahar pentru caramelizat
- 4 linguri dulceata
- scortisoara
- pentru pandispan
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de ulei
- un praf de copt
- un zahar vaniliat
- pentru crema de zahar ars:
- 4 oua
- 500ml lapte
- o esenta de vanilie
- 150g zahar
Mod de preparare
se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem dulceata si pregatim crema de zahar ars si o turnam peste mere crema de zahar ars se pregateste astfel batem ouale intregi cu zahraul punem laptele si esenta de vanilie si turnam pe peste mere o bagam la cuptor pana este aproape inchegata intre timp pregatim pandispanul astfel batem albusurile cu o priza de sare ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si faina cu praful de copt cand crema este aproape gata turnam pandispanu si mai lasam 25-30 min verificam pandispanu daca este copt cu scobitoarea lasam tortul sa se raceasca si rasturnam dintr-o singura miscare tortul pe un platou ornam dupa preferinte eu l-am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|