Tort cu mere,caramel si ciocolata

Postat de LUK in Torturi
11 Ian 2011 | 5759 vizualizari
Tort cu mere,caramel si ciocolata

O combinatie gandita de mine pentru socrul meu care este Ion..a iesit ceva delicios!

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 170gr faina
  • 150gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 20ml apa calda
  • Pt crema caramel:
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 50gr zahar
  • 300ml lapte
  • Pt crema de mere:
  • 5 mere
  • 2 linguri de amidon
  • 400ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1plic cu zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Pt decor:
  • 100ml frisca lichida

 

Mod de preparare

Blatul: am folosit o tava cu diametru de 26cm

Albusele se bat spuma .Cand sunt tari se adauga zaharul treptat si se continua mixarea.Galbenusele se mixeaza cu apa si apoi se adauga incet peste albusuri amestecand cu lingura.Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija de jos in sus.Coacem in tava la foc mic 145 de grade 35-40min(incercam cu scobitoarea..daca nu se  lipeste este copt).

Crema de mere:

Se curata merele de coaja si de samburi si se taie jumatati.se pun la fiert in apa cu zaharul si zaharul vanilat aprox 15-20min(pana sunt moi).Se pune 100ml de sirop intr-un pahar sa se raceasca.Separat se mai pune inca 100ml sa avem pentru insiropat tortul.Taiem merele cubulete mici si le punem in siropul ramas inapoi pe foc.Dizolvam amidonul in 100ml de sirop rece(poate sa fie si un pic caldut) si turnam peste mere,lasam sa dea cateva clocote pana se incheaga si luam de pe foc.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic.Cand s-a topit amestecam cu faina f bine,apoi cu laptele si untul.Nu va speriati daca se va intari zaharul,pastrati-l pe foc si se va topi.Lasam pe foc pana se ingroase amestecand incontinuu.Daca se ingroase prea tare mai puneti lapte(la mine nu a fost necesar).Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca.

Crema de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata bucati,adaugam laptele si frisca.Dupa ce s-au omogenizat luam de pe foc.Se va pune calduta pe tort(pastram o lingura-doua pentru ornat).

Asamblare:

Se taie blatul de 2 ori,obtinem 3 felii.Punem prima felie,o insiropam-asezam crema de mere-a doua felie insiropam ungem crema caramel-a treia felie(eu nu am mai insiropat-o) punem crema de ciocolata.

Cei 100ml frisca ramasa am mixat-o pana cand s-a intarit.Am pastrat 2 linguri pentru ornat deasupra iar restul am amestecat-o cu cele 2 linguri de crema de cocolata.Cu aceasta am imbracat lateralele tortului.

Putea iesi un decor mai frumos..dar a iesit ce se vede..gustul a fost f bun oricum..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere,caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara. Pui 15 linguri de zahar la...

Citeste continuarea

Desert tort de mere cu caramel si frisca

Postat de claudiaO

Desert tort de mere cu caramel si frisca

Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 11.01.2011, 15:25
sunt prima la desert
la 11.01.2011, 15:39
Excelent Cu cioco nu am facut pina acum
la 11.01.2011, 15:41
bun bun
la 11.01.2011, 15:42
Deliciu total!!!! Luk
la 11.01.2011, 15:45
super mere, caramel si ciocolataaaaa si l-ai mincat tot tot?

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking