Ingrediente
Pentru Blat :
- 4,5dl morcovi rasi prin razatoarea mica
- 3 oua
- 3 dl zahar
- 3 dl faina
- 1lg vanilie pudra\|zahar vanillat
- 3 lingurite praf drojdie
- 1,5 lg scortisoara
- 1 lg karemuma (cardemomo)
- 1 jum.lingurita ghimbir
- putina sare
- 1,5 dl ulei de floarea soarelui sau margarina topita lasata la rece
- putin unt si pezmet pentru a unge tava
Pentru crema :
- 60 gr.unt
- 2\4 dl zahar pudra (puneti cate putin sa nu o faceti prea dulce.o faceti dupa cum va place)
- 1 lg.zahar vanillat
- 1 lamaie rasa
- 100 gr.branza philadelphia
Mod de preparare
Se bat cele 3 oua cu tot cu galbenu, bine la urma zaharul,apoi intr-un lighenas aparte se amesteca cu o lingura faina,vanilia,drojdia praf,scortisoara,cardemuma,ghimbirul si sarea.
Odata ce ouale si zaharul sunt batute bine se pune cate o lingura din toata compozitia din lighenas si se bate pana ce am varsat-o pe toata.se pune uleiul sau margarina topita si la urma de tot morcovi rasi.(eu pun foarte foarte multi morcovi cred ca 600gr caci imi ramane blatul mai moale si e mai gustos).
Se unge tava cu unt si se da cu pesmet sa se dezlipeasca usor cand e coapta.Se lasa la cuptor la 150° timp de 45'min.(la mine a stat o ora si 15' asta ptr. ca nu am un cuptor asa bun dar voi verificati cu scobitoarea).
Odata racit tortul se bate la mixer untul,zaharul,lamaia rasa si branza philadelphia si se glazureaza tortul..Si aici puteti dubla portia .E gustos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|